+31 (0) 6-52 32 86 56
  • White Facebook Icon

© 2019 Lot of Carp

Marijn Ham & Jeroen van Alphen

Super week gehad op de boot van Joachim. 
Ongelooflijk genoten van de mooie natuur en de oorverdovende stilte. De rust. De natuur. Het avontuur...

De boot was geweldig. Ideaal om snel te verkassen of te voeren. Lijnen binnen draaien en je bent zo weer weg. De boot vastleggen met het liersysteem is super. 
Binnen no time ligt de boot vast.
De koelkast aan boord is een aanrader. Gekoeld eten waardoor je minder vaak boodschappen hoeft te doen.
De bbq maakte het feest compleet en die stond om de dag wel in de fik.

Wij hebben een top week gehad en een aantal zeer mooie vissen gevangen.
Volgend jaar komen we terug.

Collin Slabbekoorn en Michiel Pilaar

1 volle week op de boot van lot of carp gevist.
Beeldschone natuur, vissen vangen die mischien nog wel nooit gevangen zijn; het is 1 groot avontuur.
De service van joachim is helemaal top. Nogmaals bedankt voor de erg leuke week!! Groeten Collin

Roderick Langeveld
Roderick Langeveld

Jorrit Hazen en Leonard Kooreman

22 juni was het dan zover, op naar rivier de Lot! Na een paar Frankrijk trips op betaald en onbetaald water werd het tijd om ons te richten op de machtige rivieren van Frankrijk. Al snel kwamen we in aanraking met Lot of Carp. Een nieuw bedrijf gespecialiseerd in het bootvissen op de Lot. Na 12 uur rijden kwamen we aan in Zuid Frankrijk.

Wauw! Dat is het eerste wat in je opkomt zodra je de rivier ziet. Een brede ongerepte rivier met bossen, wijn chateaus en bergen op de achtergrond. De gaarheid van het blafeind rijden voelden we tot in onze tenen en hadden dan ook een overnachting geboekt om het avontuur uitgerust te beginnen.

De volgende ochtend was het plankgas naar de haven waar we een warm onthaal kregen van een kameraad van Joachim(eigenaar van ‘ Lot of Carp’). De boot was niet helemaal wat ik had verwacht om eerlijk te zijn. Weet je wat, die boot is niet simpelweg een alucraft met een tentje er op maar een een hotelkamer met boxsprings, een kamado bbq en een koelkast #karperbaaskoning. Na een uurtje was de boot volgeladen en konden we beginnen. De vraag is natuurlijk waar ga je als leek op een Franse rivier de lijnen nat maken? Alles ziet er fantastisch uit, kommetjes hier, omgevallen bomen daar en niet te vergeten oude barrages waar je de kriebels van krijgt. Gelukkig hadden we vooraf een kaart gekregen met een aantal mooie zones om me te beginnen.

`smiddags kwamen we aan de op onze bestemming en na het ankeren van de boot hoorde we wat geritsel uit de bosjes komen. En daar was hij dan, fris en fruitig na een uurtje vliegen kwam Joachim met Franse vismaat Mathieu de boot opgesprongen. Na wat overleg hadden we besloten om een nabijgelegen stek te gaan bevissen op een ondiep deel van de rivier tussen het wier.

De eerste nacht was aangebroken, de lijnen uitgevaren en met 1 oog dicht gingen we te bed. Ik hoorde de vogels fluiten en keek om me heen. HO WACHT dit is niet de bedoeling! Het was ochtend en delkims hadden niet gezongen, de netten waren droog en er zat niks in mijn retainer sling. KAK!!!

Na een paar flinke gutsen koffie besloten we in overleg met Joachim door te varen naar het volgende stuwvak. Na een paar uur te hebben gevaren door het prachtige gebied stond Joachim ons bij een sluis op te wachten met een verse accu voor de elektromotor. Zoals ik al liet doorschemeren was dit onze eerste ervaring een franse rivier en waren we nog een beetje zoekende naar de juiste plekken en aanpak. Joachim had gelukkig die nacht ook niks gevangen:P Beetje lullig maar dan voelt zo`n blank toch wat minder erg.

Hij gaf ons een paar tips qua stekken en niet zonder resultaat. Dit was het begin van wat moois! Die nacht zongen de Delkims hun eerste lied! Een 23 ponder en een paar ukkies zagen de binnenkant van het net. Het was geen wereldvangst maar de kop was er van af! Jeuk jeuk jeuk jeuk! De stek van de eerste nacht bleef in onze gedachten hangen. We hadden voordat we gingen varen flink gevoerd maar de eerste nacht was het een blank. Hatsaflats! De knoop was doorgehakt. We hadden er goed gevoel bij dus we gingen terug naar de plek des onheils!

35 graden doet me niks, o shit toch wel. Gelukkig was de koelkast gevuld met Kronenburg en het water lekker fris dus de tocht terug was wel een eitje. Mocht je naar aanleiding van dit stukje ooit de behoefte hebben om dit avontuur aan te gaan –→ alvast veel plezier bij de sluisjes :P

Ik denk dat dit het beste besluit is geweest van de hele trip. De derde nacht(op de eerste stek)pakte we onze eerste 30 ponder en een paar hoge twintigers.

We hebben het grootste deel van onze trip op deze stek doorgebracht met als resultaat meerdere dertig ponders en als uitschieters een 37 en 38 ponder (helaas één zonder foto, die was uit de sling gesprongen :( ).

`s nachts op de bijboot springen om achter de vis aan te gaan, gevechten in de wierbedden, een altijd veranderende rivier en een uitzicht om u tegen te zeggen.

Totaal 21 karpers gevangen! Doe vooral je eigen ding, de vrijheid om te gaan waar je wil is een groot pluspunt!

Deze trip was voor mij en Jorrit onvergetelijk en we zullen dan ook zeker terug komen!

Mark van Rhee en Barry Jans

We hebben een prachtige week vissen achter de rug! Wat een geweldig mooie omgeving! 7 dagen op een boot waar niets ontbreekt, bbq, perfecte bedden, koelkast, voldoende ruimte, al het materiaal etc. Joachim regelt alles voor je. Iedere morgen komt Mathieu stokbrood en croissants brengen en geeft je tips waar en hoe je het beste kunt vissen. Fantastische kerel die de Lot op zijn duimpje kent! Ondanks de hitte hebben we een paar beresterke Lotkarpers mogen vangen, het was genieten. Schitterende spiegels en oersterke schubs. En dat vanuit een bootje in een prachtige omgeving. Wat wil je nog meer.... wij gaan zeker nog een keertje terug!! Bedankt Joachim en Mathieu!!

Maik Reimann en Robert

Vielen Dank für die schöne Zeit am Wasser, es war für uns ein tolles Abenteuer mitten in der französischen Natur am Lot, wir haben viel gesehen, gelernt und nehmen viele Eindrücke mit nach Hause. Mathieu, du bist ein cooler Typ, vielen Dank für deine super Betreuung, deine gute Laune ist ansteckend und belebend.Lot of Carp ist eine Reise wert!👍🎣☀🍷✈
Immer dicke Karpfen, Maik & Robert

Glenn Gieske en Jenny Vendel

Zaterdag 29 september ging onze trip naar de lot beginnen, wachtend op het vliegveld ontvingen wij het bericht van Joachim, dat hij met ons mee zou vliegen, omdat er een ongelukje was gebeurd met de boot. In Frankrijk aangekomen bleek alles al opgelost te zijn door Mathieu. Hierna hadden wij een prachtige week, in een mooie omgeving en met geweldige vissen tot over de 20k. Aan kennis over de lot van Joachim en Mathieu was geen gebrek. Top week gehad tot volgend jaar. Glenn en Jenny