+31 (0) 6-52 32 86 56
  • White Facebook Icon

© 2019 Lot of Carp

Veelgestelde vragen

Zijn de prijzen per boot of per visser?

Getoonde prijzen zijn per arrangement/boot. Normaliter dus per twee personen. 

Kunnen we de auto ergens veilig wegzetten?

Jazeker! Als jullie met de auto komen kunnen jullie die bij ons op het terrein zetten. We wonen in Albas (+/- 200 meter van de Lot)

Wanneer is de beste tijd?

Hier is eigenlijk geen antwoord op te geven. Elke periode heeft zo zijn charmes, en ik elke periode kan goed worden gevangen! De minste stroming staat er rond de zomer. Het voorjaar is qua weer vaak wat wisselvalliger. Het najaar is erg stabiel: tot en met november is het erg aangenaam!

Kan ik aas bij kopen?

Boilies kunnen voordelig bij ons worden aangeschaft. Het is een boilie die overal werkt, maar zeker voor de Lot perfect is. De boilie is extra hard gemaakt om het wegsnoepen door witvis te minimaliseren. Dichte zakken (5 kg) kunnen worden geretourneerd.

Waar zitten jullie precies?

In principe verhuren we de boten tussen Cahors en Fumel. Dit is een gebied waar weinig pleziervaart is. We kiezen van te voren in overleg met de gasten een stuwvak. Als er andere wensen zijn (verder stroomopwaarts of afwaarts) kan dat in overleg.

Is er een supermarkt in de buurt?

Supermarkten zijn op sommige stuwstukken aan te lopen vanaf de Lot. Boodschappen kunnen ook worden doorgegeven en tegen een kleine vergoeding worden afgeleverd.

Kunnen we ook met het vliegtuig komen?

Dat kan! Vliegen is erg makkelijk vanaf Rotterdam. Transavia vliegt op Bergerac in een uurtje, en vanaf daar is het nog een uur rijden. Op Bergerac kan een auto gehuurd worden. Als je op tijd boekt is zowel de vliegticket als de autohuur zeer voordelig.

 

Vanaf Schiphol vliegt Easyjet naar Bordeaux en KLM naar Toulouse. Vanaf daar is het ook goed aan te rijden, 

Zijn vergunningen inbegrepen?

Vergunningen zijn persoonlijk, dus die zijn niet inbegrepen. Een weekvergunning kost € 30 per persoon, maar het is al snel voordeliger om een jaarvergunning te kopen wanneer je vaker dan één week per jaar naar Frankrijk gaat om te vissen. Bij een boeking sturen we per post een zeer uitgebreide informatiegids met alles wat je moet weten over de boten en de Lot. Hierin staat ook uitgelegd hoe online zeer eenvoudig een vergunning kan worden besteld en uitgeprint.

Wat als het hard stroomt?

De Lot is een regenrivier die na veel regen toch ineens hard kan gaan stromen. In dat geval, als er écht niet te vissen is (zelden), verplaatsen we de boot naar een breder en dieper stuk. Ook hier geldt dat we enkel laten vissen op stukken waar we zelf ook zouden vissen. Dus stuwvakken met een mooi bestand.

Wat doet een visgids?

Een lokale visgids weet de beste plekken en kan net dat extra zetje in de goede richting geven. We kunnen dagelijks (+/- 1 - 2 uur) langs komen om de boot te verplaatsen en te verankeren en helpen met lijnen positioneren (met breeklijnen). Uiteraard nemen we dan ook meteen stokbrood en croissants mee!

Waarom zouden we bij jullie boeken, en niet ergens anders heen gaan?

Vele rivieren en wateren in Frankrijk zijn mooi, maar voor dé ultieme rivierbeleving in het mooiste gedeelte van de Lot moet je bij Lot of Carp zijn. Wij zijn gevestigd in het departement Lot, waar simpelweg het mooiste karperbestand zit (50/50 spiegel/schub) en ook de omgeving met bergen en rotsen schitterend is. Vanwege onze centrale ligging kunnen we ook makkelijk verder stroomop- of afwaarts. Daarnaast zijn onze boten van alle luxe die je wilt voorzien en met ons ankersysteem uniek om op deze rotsachtige stukken overal neer te strijken.

Verder hebben wij samen meer dan 30 jaar ervaring in het gebied en staan onze best tips gedurende jullie hele sessie ter beschikking. Foto's zeggen meer dan 1000 worden, dus neem eens een kijkje in onze fotogalerij!

Kunnen we gebruik maken van sanitaire voorzieningen?

Met een aantal campings hebben we afspraken gemaakt voor onze klanten. Aan vrijwel elk stuwstuk waar we de boten verhuren is er dus mogelijkheid om van sanitair gebruik te maken. De tarieven verschillen hiervoor per camping maar denk aan een paar euro. Houd er wel rekening mee dat heel vroeg, en heel laat in het jaar de campings gesloten zijn.