+31 (0) 6-52 32 86 56
  • White Facebook Icon

© 2019 Lot of Carp

Alle informatie die je moet weten over de Lot
De Lot

De Lot is een regenrivier die ontspringt in het centraal massief. Vanaf daar kronkelt de rivier richting het westen waar die uiteindelijk de Garonne in stroomt. Tussen oorsprong en samenstroom kom je de mooiste plekjes tegen zoals de hoofdstad van het departement Cahors en het iets minder bekende schattige stadje Cajarc. De mooiste plaatsen zijn echter Saint Cirq Lapopie en Puy l’Eveque, die beiden tot de mooiste plekken van Frankrijk worden gerekend. Ik denk een prachtige decor voor een mooie man-visfoto. Zit je liever nóg verder van de bewoonde wereld dan is de Lot al helemaal een waar paradijs. Er zijn genoeg plekken waar nooit iemand komt en de natuur nog zijn eigen gang gaat.

Veel Nederlandse karpervissers rijden regelmatig de grens over om zo’n sessie te vissen in het land van stokbrood en wijn. Ik geef ze geen ongelijk, in Frankrijk vissen is nou eenmaal de mooiste manier van onze hobby uitoefenen! Lekker in de zon en kans op een absolute droomvis. Niet iedereen heeft echter de tijd, de kennis of de zin om vanaf nul alles uit te pluizen. Zeker om een rivier van dik 400 kilometer is dat onbegonnen werk. Dat kan ik mij goed voorstellen, zeker wanneer je slechts een of enkele keren per jaar kunt gaan. Op dat moment is een betaalwater misschien een optie, maar de karpervisser die van avontuur of uitdaging houdt zal hier snel zijn uitgekeken.

 

Graag deel ik mijn kennis en ervaring met karpervissers die ook hun geluk willen beproeven aan de Lot. Dat kan op verschillende manieren. Ik kan je rondleiding geven langs de beste stukken en stekken, plekken aanvoeren en adviseren. 100 procent vangstgarantie is er nooit, 99% zekerheid kan ik wel geven. Vind je aantallen belangrijk, dan gaan we daarvoor. Liever kans op grote spiegels, geen probleem.

Waar zijn wij gevestigd?
Foto: Martin Post
Foto: Martin Post

Lot of Carp is gevestigd in Albas, een dorpje middenin het mooiste gedeelte van de Lot. In nabijgelegen plaatsjes Prayssac, Puy L'Eveque en Luzech is alles aanwezig: supermarkten, tankstations, goede bakkers en natuurlijk grote karpers! Onze boten verhuren we in principe tussen Cahors en Fumel. In overleg kan een ander stuwstuk gekozen worden. Uw auto kunt u bij ons parkeren.

Bij de Lot denk je natuurlijk meteen aan de foto's met de rotswanden. Bij Bouziès bijvoorbeeld is zo'n rotswand waar een looppad in is gemaakt voor toeristen. Hier kun je natuurlijk vissen met Lot of Carp maar eigenlijk raden we aan in de regio van Prayssac te blijven. De stuwstukken hier hebben ook rotswanden en je treft er een oase aan rust. Weinig toeristen op en rond het water en minstens zo'n goed karperbestand.

De Lot is op de stukken van Lot of Carp vrijwel altijd goed te bevissen. Mocht de stroming toch flink toenemen, dan verplaatsen we de boot naar een stuk met minder stroming. 

Vissessie